ZUPY 15 zł/ 250 ml; 20 zł/400 ml
Minimum logistyczne 6 porcji
- Barszcz biały
- Rosół z perlicy z makaronem
- Żurek z jajkiem
- Gulaszowa
- Flaki cielęce
DANIA GŁÓWNE
Minimum logistyczne 4 porcji
- Smażony filet z kurczaka zagrodowego po lwowsku 26 zł
- Roladka z kurczaka z kurkami w szynce parmeńskiej 22 zł
- Udko z kaczki z żurawiną 27 zł
- Bigos 120 g 13 zł
- De Volaille 21 zł
- Schabowy z kością 22 zł
- Pieczeń wieprzowa 21 zł
- Polędwiczka wieprzowa z kurkami w szynce parmeńskiej 24 zł
- Zraz wołowy 26 zł
- Sandacz z sosem maślanym 30 zł
- Łosoś 30 zł
DODATKI
Minimum logistyczne 5 porcji
- Kluski śląskie 7 zł
- Kopytka 7 zł
- Ryż pilaf z warzywami 10 zł
- Kluski półfrancuskie 6 zł
- Buraki po staropolsku z chrzanem 6 zł
- Duszona kapusta modra 6 zł
- Surówki ( biała kapusta, marchew, buraki ) 6 zł
ZAKĄSKI 80 g
Minimum logistyczne 8 porcji
- Schab z morelą w maladze 11 zł
- Galantyna z kurczaka z warzywami 11 zł
- Polędwiczka w sezamie 12 zł
- Sałatka warzywna 12 zł
- Kaczka po tyrolsku 15 zł
- Pasztet wieprzowy z sosem cumberland 10 zł
- Sałatka śledziowa z burakami i warzywami 10 zł
- Sandacz w galarecie 15 zł
- Sałatka ziemniaczana 10 zł
- Śledzie w sosie musztardowym / śmietanie / miodzie / z cebulą po kaszubsku 10 zł
CIASTA (okrągły - średnica - 27 cm / prostokąt - 24 x 30 cm)
- Tradycyjny sernik 90zł
- Jabłecznik 70 zł
- Tarta z białą czekoladą i owocami 70 zł
- Ciasto z budyniem i gruszkami 70 zł
- Makowiec 90 zł
- Ciasto czekoladowe 90 zł
- Babka Wielkanocna 50 zł
- Mazurek kajmakowy 65 zł
NATURALNE WĘDZONE WĘDLINY Z HOTELOWEJ WĘDZARNI 100G/KG
- Polędwica wieprzowa 10 zł / 70 zł
- Szynka wieprzowa 9 zł / 68 zł
- Boczek wieprzowy 9 zł / 60 zł